Archive for juli, 2012

AH van de baan in Ter Borch

VRIES – De speeches van de raadsleden in Tynaarlo konden woensdagavond na vijf minuten al in de prullenbak. Wethouder Hans de Graaf maakte tijdens de ingelaste raadsvergadering direct een einde aan alle onzekerheid: Er komt geen Albert Heijn in Ter Borch.

Het college besloot deze week na intensief overleg dat het centrumplan Eelde niet in de waagschaal gelegd kon worden. “Onze wil om dit centrumplan te laten slagen veegde alle argumenten voor een supermarkt van tafel. We willen dit jaar nog beginnen met de uitvoering van het centrumplan”, vertelde De Graaf.

Afgelopen week legden de ondernemers uit Eelde een bom onder het centrumplan, nadat ze hoorden dat de gemeente een supermarkt in Ter Borch overwoog. De vroege mededeling van het college zorgde voor verrassing in de raadszaal in Vries. “Fantastisch”, zei Oene Hokwerda, klankbordgroeplid in een eerste reactie. “We hebben zes jaar in goed overleg gewerkt aan dit plan. Het is fijn dat we nu door kunnen gaan.”

De Graaf verbond aan de toezegging wel een eis voor de ondernemers. “Het centrumplan moet dit jaar nog uitgevoerd worden.” De raadsleden wilden na de toezegging nog wel antwoorden hebben van wethouder De Graaf. Zo kwam een nieuw onderzoek (juli 2012) naar het winkelgedrag in Tynaarlo aan de orde. Hierin staat dat een supermarkt in Ter Borch geen invloed heeft op de winkels in Eelde en Paterswolde. Dit terwijl onderzoeken uit 2003 en 2010 juist het tegenovergestelde concludeerden. “De uitkomst van het nieuwe rapport heeft ons verrast”, vertelde De Graaf. “We vinden het rapport nog niet voldoende onderbouwd. Het college steunt het onderzoek dan ook nog niet.”

Bron: Dagblad v.h. Noorden – Stad & Haren d.d. 21 juli 2012 én www.dvhn.nl

Speelplek Hoornseplas feestelijk geopend

Groningen-Zuid, Hoornseplas – De nieuwe speelvoorziening bij de Hoornseplas is woensdag18 juli j.l. feestelijk geopend. Het splinternieuwe speeltoestel draagt de naam de Galaxy en is de grootste in zijn soort binnen Europa. Wethouder Jannie Visscher gaf het startsein.

Wilt u de reportage van OOGTV nog eens bekijken? Klik dan op de volgende link: Speelvoorziening Galaxy geopend

Op de plek van de nieuwe speeltoestellen stond eerder de palenberg, die in 2006 is gesloopt tot grote spijt van vele stadjers. Behalve nieuwe speeltoestellen heeft de omgeving van de Hoornseplas ook een nieuwe kiosk gekregen, is het strandje aan de zuidzijde vergroot en is er een nieuw fiets- en wandelpad aangelegd.

Aan het einde van de zomer wordt de wandeldam ook toegankelijk voor fietsers. De verbeteringen in het gebied moeten er voor zorgen dat het nog aantrekkelijker wordt voor stadjers om te gaan recreëren bij de Hoornseplas.

Bron: www.OOGTV.nl

Groninger bedreigt zijn dochter

Groningen-Zuid, Hoornsemeer – De politie heeft dinsdagavond in een woning aan de J.M. den Uylstraat een 48-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij zijn19-jarige dochter heeft bedreigd en een man heeft mishandeld.

Bron: Dagblad v.h. Noorden – Stad Kort (19 juli 2012)

Film over geschiedenis Paterswoldsemeer

HAREN – Woensdagmiddag 4 juli en donderdagochtend 5 juli vonden er filmopnames plaats aan het Paterswoldsemeer.

Er wordt een een film die gemaakt wordt in opdracht van de Culturele Raad in Haren over de geschiedenis van het Paterswoldsemeer. Filmer Anne van Slageren: “Het filmpje zal uiteindelijk te zien zijn op plekken waar mensen moeten wachten, zoals in het gemeentehuis. Het wordt daarom een stomme film. We vertellen alles met beeld.De beelden die we nu maken worden gecombineerd met oorspronkelijke beelden.”

Lees hier meer.

Bron: www.HarenerWeekblad.nl

De première van de film zal 8 september a.s. plaatsvinden tijdens de Kunst- en Cultuurmarkt in Haren.

ALLE VOORZIENINGEN HOORNSEPLAS KLAAR

Haren – Het Meerschap zal op woensdag 18 juli a.s. de speelvoorzieningen rondom de Hoornseplas, die zijn gerealiseerd in het kader van de Toeristische Recreatieve Infrastructuur Paterswoldsemeer (TRIP), feestelijk in gebruik nemen.

De speelvoorziening is nu helemaal klaar, maar ook is er een nieuwe kiosk met toiletvoorziening gerealiseerd, het strandje aan de zuidzijde is vergroot, het parkeerterrein aan de zuidzijde is uitgebreid en er is een nieuw fietspad aangelegd dat voor een goede verbinding zorgt met het recreatieve fietspadennet.

Het Meerschap nodigt onder andere het Bestuur alsook de leden van Meer Buren uit om deze festiviteit bij te wonen. Belangstellenden worden ontvangen door het Meerschap om 12.15 uur bij Kaap Hoorn. Vervolgens loopt men dan gezamenlijk eerst richting de nieuwe speelvoorziening voor een feestelijke opening waarna we, samen met alle kinderen, iets te consumeren gaan halen bij de nieuwe kiosk!

  • Verzamelplaats: in Kaap Hoorn
  • Ontvangst: vanaf 12.15 uur
  • Vertrek: 12.45 uur
  • Verassing: 13.30 uur

De TRIP-projecten worden mogelijk gemaakt door financiële steun van:


Hoornsemeer Concert 2012 groot succes!

Groningen, Hoornsemeer – Enkele duizenden muziekliefhebbers woonden zaterdagavond 30 juni jongstleden het Hoornsemeer Concert bij. Zangeres Izalene Calister met haar band en het Haydn Jeugd Symfonie Orkest gaven op de steiger bij het Gandhiplein een sfeervol optreden dat twee uur duurde.

De bezoekers luisterden op de kade of in een honderdtal schepen, van luxe jacht tot rubberbootje. Onder de gasten bevonden zich burgemeester Rehwinkel van Groningen en zijn collega Bats van Haren.

Voorafgaand aan het concert lieten verschillende bands zich horen op diverse balkons rond de haven. De organisatie was in handen van een aantal bewoners van de wijk Hoornsemeer. In tegenstelling tot voorgaande jaren waren de weersomstandigheden bij deze derde editie ideaal.

Een impressie is te zien op youtube

Bron: www.OOGTV.nl

Ter Borgh: Onrust winkeliers Eelde en Hoornse Meer

Eelde – Plotseling, na eerdere positieve berichten, ligt er mogelijk een bommetje onder de plannen voor het winkelcentrum Eelde. De gemeente Tynaarlo wil mogelijk tóch winkels toestaan in Ter Borgh. Dat is tegen het zere been van de grote ondernemers en projectontwikkelaars in het winkelcentrum Eelde, want daardoor dreigt de aantrekkingskracht van Eelde op publiek uit Groningen Zuid sterk te verminderen, ze dreigen de stekker te trekken uit het plan om het Eelder centrum te vernieuwen.

Volgende week voert de gemeente gesprekken met de Eelder ondernemers, aldus Berend Küpers, woordvoerder van de gemeente Tynaarlo. Ondernemers en ontwikkelaars hebben grote zorgen over een nieuwe supermarkt in Ter Borch. Zij verwachten daarvan een negatief effect voor Eelde.

Daarentegen kan gemeente Tynaarlo in haar handen wrijven als de kavelverkoop in Ter Borch een impuls krijgt. Maar zoals gezegd, de ondernemers uit Eelde en de Hoornse Meer hebben grote zorgen. Volgens het huidige bestemmingsplan is er in Ter Borgh geen ruimte voor winkels.

Kies deze link voor het volledige DvhN artikel .

Een uitgebreid artikel van Dorpsklanken vindt u hier.

Bron: Website Dorpsklanken, Dagblad van het Noorden, 9 juli 2012

Zaterdag 14 juli: Disco Inferno bij Kaap Hoorn

Zaterdag 14 juli a.s. organiseert Kaap Hoorn het Disco Inferno. Artiesten zijn o.a.  The New Boney M. en DJ Corné Klijn.

De gemeente Haren heeft Kaap Hoorn hiervoor een vergunning  verleend. Volgens de vergunning gelden de eisen voor geluid uit het evenementenbeleid van de gemeente Haren. Dit kan uiterlijk tot 01.00 uur voortduren. Daarna moet de rust terugkeren. Ondanks regelgeving en toezicht op naleving daarvan door de gemeente Haren is geluidoverlast niet uit te sluiten. Een gewaarschuwd mens telt voor twee….

Mocht u onverhoopt hinder ondervinden van deze festiviteit dan kunt u hiervan melding maken bij bevoegde instanties. U vindt via deze link meer info over het melden van overlast.

Informatie:Adres  Kaapse Baan 1Plaats HarenTelefoon 050 5267639Deur open: 21:00 uur
Productie: Glamour Events
Voorverkoop is gestart
Entree voorverkoop: € 15,00
Entree deur: € 20,00
Recente opmerkingen
Buienradar
Who's Online
  • 0 Members.
  • 1 Guest.
Login
Archief