Ter Borgh: Onrust winkeliers Eelde en Hoornse Meer

Eelde – Plotseling, na eerdere positieve berichten, ligt er mogelijk een bommetje onder de plannen voor het winkelcentrum Eelde. De gemeente Tynaarlo wil mogelijk tóch winkels toestaan in Ter Borgh. Dat is tegen het zere been van de grote ondernemers en projectontwikkelaars in het winkelcentrum Eelde, want daardoor dreigt de aantrekkingskracht van Eelde op publiek uit Groningen Zuid sterk te verminderen, ze dreigen de stekker te trekken uit het plan om het Eelder centrum te vernieuwen.

Volgende week voert de gemeente gesprekken met de Eelder ondernemers, aldus Berend Küpers, woordvoerder van de gemeente Tynaarlo. Ondernemers en ontwikkelaars hebben grote zorgen over een nieuwe supermarkt in Ter Borch. Zij verwachten daarvan een negatief effect voor Eelde.

Daarentegen kan gemeente Tynaarlo in haar handen wrijven als de kavelverkoop in Ter Borch een impuls krijgt. Maar zoals gezegd, de ondernemers uit Eelde en de Hoornse Meer hebben grote zorgen. Volgens het huidige bestemmingsplan is er in Ter Borgh geen ruimte voor winkels.

Kies deze link voor het volledige DvhN artikel .

Een uitgebreid artikel van Dorpsklanken vindt u hier.

Bron: Website Dorpsklanken, Dagblad van het Noorden, 9 juli 2012