Steun in Raad vóór plannen Hampshire Hotel

Groningen – Het lijkt erop dat het Hampshire Hotel kan uitbreiden. Een meerderheid van de logo-gemeente-groningengemeenteraad lijkt voor de plannen van het Hampshire Hotel te stemmen. Dit bleek woensdag 3 februari jongstleden bij de raadscommissie Ruimte en Wonen (lees hier de stukken). De noordoosthoek van het Hoornsemeer wordt groter gemaakt zodat het hotel aan het water komt te liggen.

Er zijn plannen voor een paviljoen annex restaurant, een terras en jachthaven. Volgens het college wordt hierdoor de recreatieve waarde van dit deel van het meer vergroot en worden de natuurlijke waarden zelfs verbeterd. Veel omwonenden zijn echter bang voor meer autoverkeer en geluidsoverlast.
‘Doe het niet’
Vanuit de oppositie vallen minder positieve woorden. Sommige fracties maken zich zorgen over de natuur of mogelijke geluidsoverlast. ‘Doe het niet. Dit is één van de laatste stukjes ongerepte natuur in de stad’, zegt raadslid Jimmy Dijk (SP). Ook de Partij voor de Dieren en het CDA zijn tegen. De laatste partij heeft vooral kritiek over de manier waarop het plan tot stand is gekomen.

Collegepartij GroenLinks en oppositiepartijen ChristenUnie, Stadspartij houden de kaarten nog tegen de borst. Inge Jongeman (ChristenUnie): ‘Ik wil alles nog eens wegen in de fractie. Wel opvallend vind ik dat er vanavond ook veel positieve insprekers waren van bewoners die voor het plan zijn. Dat heb ik nog niet vaak meegemaakt de afgelopen jaren.’

Buurtbewoner Ferry Wester, voorzitter van Bewonersvereninging Meer Buren, heeft zijn hoop gevestigd op de raadsvergadering: ‘We zijn heus niet tegen alle elementen in het plan, maar we willen gewoon meer garanties dat ons lawaaioverlast bespaard blijft. Een aantal fracties hebben we aan onze zijde.’

De gemeenteraad praat later voorjaar opnieuw over de plannen. Als de raad akkoord gaat ligt het bestemmingsplan vanaf augustus zes weken ter inzage.

Bron: OOGTV

Ook op RTV Noord