Tynaarlo stemt nipt voor supermarkt in Ter Borgh

Vries –  Met de kleinst mogelijke meerderheid heeft de gemeenteraad van Tynaarlo maandagavond 4 december jongstleden ingestemd met het plan voor een supermarkt in Ter Borch bij Eelderwolde.

Het plan trok 12 voorstanders en 11 tegenstanders. De collegepartijen zijn verdeeld. De PvdA stemde tegen, terwijl coalitiepartners VVD, D66 en CDA voorstemden. Door de steun van de ChristenUnie haalde het plan een nipte meerderheid.

Leefbaar Tynaarlo diende samen met Gemeentebelangen en GroenLinks een motie in om een onderzoek te doen naar het draagvlak in de wijk voor het supermarktplan. Al maanden roeren zich in de wijk de tegenstanders van het supermarktplan. Zij hebben zich verenigd in de actiegroep Stop Tynaarlo. Ook Bewonersvereniging Ter Borch heeft zich tegen het plan uitgesproken.

De gemeenteraad heeft maandag formeel besloten dat de noodzakelijke wijziging van het bestemmingsplan ter inzage wordt gelegd. Als de raad hier definitief mee instemt, gaan de tegenstanders in de wijk waarschijnlijk naar de Raad van State.

Bron: Dagblad van het Noorden

Lees het volledige artikel op Dagblad van het Noorden.