Verontwaardiging bomenkap aan het Hoornsemeer

Groningen – Deze week berichtte het Dagblad van het Noorden (zie afbeelding) over de commotie bij omwonenden over de bomenkap bij het Hampshire Hotel aan het Hoornsemeer. De rigoreuze bomenkap is in volle gang. De verontwaardiging is groot.

Omwonenden van het Hoornse- en Paterswoldsemeer in Groningen en sympathisanten van De Bomenridders (belangenclub) zijn onthutst over de massale kap.

Het groen maakt plaats voor de uitbreiding van het terras van het Hampshire Hotel aan het Hoornsemeer inclusief een paviljoen. Dat plan, genaamd Meerplan, stamt uit 2014. De kap van de bomen is de eerste stap in de verwezenlijking van het plan. In totaal zijn er rondom het hotel 66 bomen gekapt: 38 op het terrein van het hotel en 28 (plus 121 are bosplantsoen) op het stuk land tussen hotel en het water.

Directeur Herman van der Poel van het Hampshire Hotel zegt dat zijn terras twee keer zo groot wordt. Op die manier hoopt hij een ander publiek naar zijn zaak te trekken, die nu met name is gericht op de zakelijke markt.

Hij weet dat er commotie is ontstaan over de bomenkap. ,,Het wordt alleen maar mooier’’, zegt hij. In mei of juni is er opnieuw een bijeenkomst voor omwonenden waarin de voortgang van Meerplan onderwerp van gesprek is.

Lees de volledige tekst van het artikel op: Dagblad van het Noorden

Bron: Dagblad van het Noorden