Hoornse Meer wordt MINDER……?

Groningen – In onze wijk Hoornse Meer is een filiaal van een landelijke supermarktketen gevestigd. Dit filiaal wilde een modernisering doorvoeren, maar is daarin gedwarsboomd. STOPTynaarlo publiceerde een Opinie artikel onlangs in het Dagblad van het Noorden.

Wat gebeurde er? Een franchisenemer van een landelijke supermarktketen heeft zijn oog laten vallen op de vestiging van een grote supermarkt net over de grens met Groningen en denkt die vestiging niet rendabel te kunnen krijgen zolang de vestiging in de Hoornse Meer open is.

Het gerucht gaat dat de man dreigt om een supermarkt in de binnenstad om te bouwen naar een andere formule, tenzij de landelijke keten bereid is de Hoornse Meer op te geven. De gemeente Groningen zich weer eens de kaas van het brood eten. Nu staat het winkelcentrum Hoornse Meer onder druk en weer laat de gemeente het eigen beleid – om bestaande winkelcentra te versterken – los. Wat is er aan de hand met de gemeente Groningen? Het Overwinningsplein wil groeien, de Hoornse Meer wil zijn trekker niet kwijt en toch kijkt de gemeente lijdzaam toe. Er schijnt niets boven Groningen te gaan, er gaat wel veel uit. Groningen: doe wat voor het te laat is.

Bron: Dagblad van het Noorden d.d. 15-12-2018. Opinie artikel van Sietze Wiersma, namens STOPTynaarlo. Bovenstaande weergave is een verkorte versie. Klik op bovenstaande link voor de volledige tekst.