Groen licht voor AH Ter Borch

Tynaarlo – De grote supermarkt bij Ter Borch mag er komen, maar er zijn wel extra maatregelen nodig om te bevorderen dat mensen er fietsend of lopend heen gaan.

Wethouder René Kraaijenbrink (Leefbaar Tynaarlo) stuurt dit voorstel naar de gemeenteraad. Hij wil 580.000 euro uittrekken voor de extra verkeersmaatregelen. Dinsdag 9 april praat de raad hierover.

De supermarkt wordt gebouwd pal naast twee basisscholen. Met het extra geld wil Kraaijenbrink voorkomen dat de schoolkinderen last hebben van auto’s van supermarktklanten. 

Maar Kraaijenbrink stemde toch altijd tegen die supermarkt?

Klopt, maar in de vorige periode was hij nog raadslid. Een meerderheid van de raad was voor het supermarktplan. Daar is Kraaijenbrink nu aan gebonden. ,,De raad heeft het college een opdracht verstrekt. Die luidde: ……….

De wijk is zeer verdeeld

Het college kreeg ruim 100 zienswijzen over het plan, een recordaantal. Wijkbewoners zeggen heel blij te zullen zijn als er eindelijk een supermarkt in de buurt komt.

De tegenstanders verenigden zich in de actiegroep Stop Tynaarlo. Ze vrezen dat de grote supermarkt tot onveilige situaties leidt, vooral voor de nabijgelegen basisscholen. Ook in Eelde-Paterswolde maken ondernemers zich grote zorgen. Ze vrezen een overaanbod van detailhandel

Het artikel is verkort weergegeven, de volledige tekst leest u in Dagblad van het Noorden.

Bron: Dagblad vh Noorden