Groningen kan helpen: Geef kleding aan het rode kruis

Groningen –  Zoals u wellicht weet is er sinds een paar week een noodopvang voor vluchtelingen Rodekruis helptgeopend aan de Van Swietenlaan. De bewoners, afkomstig onder andere uit Syrie en Eritrea, zijn gevlucht voor oorlog en geweld . U heeft ze vast al wel door de wijk zien lopen. Sommigen zijn samen, er zijn ook heel wat kinderen bij maar de meesten zijn alleen. Zij hebben hun huis en familie achtergelaten en hebben er vaak een lange zware reis op zitten. Hier in Groningen in onze wijk zijn ze veilig maar hun enige bezit is wat in hun reistas mee kon. De winter staat voor de deur en van een van onze betrokken leden kregen we het verzoek onderstaand bericht op de website te plaatsen. Dat doen we natuurlijk graag en we hopen op veel kleding voor het Rode Kruis!

Het Rode Kruis maakt Welkom Pakketten voor de vluchtelingen die in de opvanglocatie van het COA aan de Van Swietenlaan verblijven.

In zo’n pakket zitten 1 nieuwe onderbroek, 1 nieuw paar sokken, 1 nieuwe pyjama (via bedrijfsdonaties) en inbrengkleding: 1 trui, 1 overhemd of blouse, 1 winterbroek of rok. Daarnaast worden  alleen indien nodig winterjassen, mutsen, sjaals, handschoenen en schoenen uitgereikt.

Er is behoefte aan schone onbeschadigde spullen. Aanleveren bij voorkeur in de Welkom Winkel aan de Neutronstraat 7-10. Een probleem? Breng het dan naar de Den Uylstraat 314.

Er is grote behoefte aan de maten XS, S en M voor zowel vrouwen als mannen, en aan grotere jongens maten. Voorlopig zijn er ruim voldoende kleren in de grotere maten die vaak te groot zijn voor de vluchtelingen, Natuurlijk wordt gesorteerd materiaal op prijs gesteld.

Er is ook behoefte aan schoenen (kleine mannenmaten vooral). Per paar goed met elkaar verbonden en de maat met viltstift groot in de schoen (bij de hak).

ALLEEN:

  • winterbroeken  (enorm gebrek)
  • winterrokken
  • dikke(re) blouses
  • dikke(re)  overhemden
  • truien
  • winterjassen
  • mutsen
  • sjaals
  • handschoenen

Dus GEEN andere dingen. Dat kost alleen maar sorteertijd. Geen zomerkleding. Binnenkomende zomerkleding gaat direct naar het Leger des Heils voor later. Afgekeurde kleding wordt poetsdoek.

Meer informatie: www.hulpvoorvluchtelingen.nl