29 oktober – nieuw feest bij Kaap Hoorn “Do You Wanna Funk….”

Haren –  Op zaterdag 29 oktober a.s. organiseert Kaap Hoorn het Do You Wanna Funk feest.  De gemeente Haren heeft Kaap Hoorn hiervoor een toestemming verleend. Geheel conform de eisen voor o.a. geluid uit de APV en uit het Evenementenbeleid van de gemeente Haren. De mogelijke geluidhinder mag op basis van de voornoemde regelgeving uiterlijk tot 01.00 uur voortduren. Daarna moet de rust terugkeren. Ondanks regelgeving en toezicht (op de avond zelf door de Omgevingsdienst Groningen) op naleving daarvan door de gemeente Haren is geluidoverlast niet uit te sluiten. Een gewaarschuwd mens telt voor twee….

Mocht u onverhoopt hinder ondervinden van deze festiviteit dan kunt u hiervan melding maken bij bevoegde instanties (zie onder).  Als u vragen heeft over geluidsoverlast, geluidszones en geluidsbelasting dan kunt u contact opnemen met:

  • Op de avond zelf:
  • Omgevingsdienst Groningen 050 – 31 80 000 deze kan op de avond zelf gebeld bij (geluid)klachten.
  • Centrale Meldkamer Politie 0900 – 8844
  • Tijdens kantooruren kunt u de gemeente Haren bellen via tel. 050-5339911 of u stuurt een e-mail naar gemeente@haren.nl.
Informatie: Adres  Kaapse Baan 1Plaats HarenTelefoon 050 5267639

Aanvang: 22:00 uur       Deur open: 20:00 uur

 Iedereen kan de geluidsmeting volgen:
Op het kaartje op de website, kunt u zien dat de geluidsmeting is geplaatst op de parkeerplaats bij Kaap Hoorn. Omdat de meter nu veel dichter bij staat is de toetsingswaarde ook een stuk hoger.
Wat we gedaan hebben is de toegestane geluidbelasting op de gevel van woningen terug gerekend naar de geluidbelasting op dit meetpunt. Dit bedraagt 74 dB(A). Deze waarde ziet u terug in de grafiek (rode horizontale lijn.
Meekijken met het geluidmonitoringsysteem, dat wij voor de controle inzetten is ook voor u weer mogelijk. Het enige wat u nodig heeft is een smartphone, tablet of PC (Laptop) met een internet verbinding. Hiermee gaat u naar de site: http://my.dbeez.nl/odgroningen/kaaphoorn
U kunt dan direct zien hoeveel geluid er op dat moment op de parkeerplaats aanwezig is.
Voor de toetsing wordt gekeken naar de dikke blauwe lijn (LAeq 5 min gemiddeld).