Hampshire schrapt vier hotels in het Noorden

Amsterdam – Hampshire Hotels heeft eind 2016 een strategische keuze gemaakt. De groep, die momenteel bestaat uit 55 hotels waarvan 33 met een licentieovereenkomst, stopt met de franchiseformule. Er zijn zeven hotels in het Noorden. Een nieuwe koers die gericht is op het scherper positioneren van het merk en het verhogen van de kwaliteit. De licentieactiviteiten worden afgebouwd en uiteindelijk per 2020 volledig beëindigd. 33 hotels moeten daardoor al dan niet op zoek naar een nieuwe formule.

Hampshire Hotels omvat in het Noorden zeven hotels. Het betreft drie in de stad Groningen (Plaza, City en Centrum), twee in Drenthe (Emmen en Erica) en twee in Friesland (Hotel Oranje in Leeuwarden en Legewater bij St Nicolaasga). Drie ervan zijn in bezit van Hampshire, te weten City Groningen, Hotel Emmen en Hotel Oranje in Leeuwarden.

Hampshire Hospitality & Leisure is in 2001 opgericht. Het verzorgde sindsdien de marketing, distributie en inkoop. De oorsprong van de keten ligt eigenlijk in Groningen, waar de grootvader van Léon Dijkstra in 1955 een hotel opende. Nadat die was ingeruild voor een hotel in Zwolle begon Leons vader Sjoerd Dijkstra de keten uit te breiden.

In 2011 nam de Eden Hotel Group de keten Hampshire over.

Bron: Missethoreca / Dagblad van het Noorden