Meer Buren vraagt betere regels van Haren

Groningen – Zaterdag 15 juli was het wéér eens zo ver. Bij Kaap Hoorn werd een van de zogenaamde ‘incidentele festiviteiten’ gehouden waar wij, als bewoners van de omliggende woonwijken, volop akoestisch van konden ‘meegenieten’.

De overlast gaat zo ver dat menig buurtbewoner op deze avonden de wijk ontvlucht. En voor de achterblijvers komt van nachtrust niet veel terecht, zelfs als je – hartje zomer – in arren moede met gesloten ramen probeert de slaap te vatten.

In de hieronder weergegeven brief aan de gemeente Haren willen wij als Bewonersvereniging Meer Buren deze uit de perken gelopen toestand met klem onder de aandacht van het verantwoordelijke College en de Raad van de gemeente Haren brengen en roepen hen u op om échte maatregelen te nemen tegen een situatie die niet als normaal geaccepteerd kan worden.

 

College van Burgemeester & Wethouders en de Raad van de gemeente Haren

“Op 27 mei vormt BeachClub Kaap Hoorn wederom het toneel voor het altijd succesvolle St. Tropez Beach House! Waan je een middag/avond volledig in mediteraanse sferen op een absolute toplocatie. Voorzien van een exclusieve aankleding, good food & drinks, gasten met stijl en natuurlijk de lekkerste housebeats van dit moment. Al vele jaren is Ibiza de absolute ‘place to be’ als het gaat om het vieren van een goed feestje. Het goede nieuws is dat je dit keer niet ver hoeft te reizen voor een heerlijke middag en avond volledig in Ibiza-style! Op zaterdag 15 juli is toplocatie BeachClub Kaap Hoorn gastheer van weer een heerlijke dag en nacht ‘fiesta’ zoals ze dat alleen op hét party-eiland kennen. Exclusieve aankleding, gasten met stijl, food & cocktails en natuurlijk de lekkerste housebeats van dit moment!”

Geachte heer, mevrouw,

Bovenstaande reclameteksten zijn overgenomen van de website van Glamour Events, de organisator van zogenaamde ‘clubfeesten’ waarvoor Beachclub Kaap Hoorn ‘het toneel vormt’

Helaas bestaat het publiek niet alleen uit de (betalende) bezoekers van de feesten. Ook de omwonenden behoren, gedwongen, tot de toehoorders. De clubfeesten worden al jarenlang, onder het mom van ‘incidentele festiviteiten’, in Kaap Hoorn georganiseerd en gaan keer op keer gepaard met buitensporige geluidsoverlast in de omliggende woonwijken. Dat het aantal decibellen binnen ‘de norm’ blijft is een schrale troost als je urenlang, tot in de nachtelijke uren, bloot staat aan ‘de lekkerste housebeats van dit moment’.

De clubfeesten zijn een structureel, integraal onderdeel van de bedrijfsvoering van Kaap Hoorn. Ze zijn allesbehalve ‘incidenteel’ en de kwalificatie ‘festiviteit’ voor besloten commerciële feesten is misplaatst en misleidend.

Kennelijk zijn wij als omwonenden ondergeschikt zijn aan de pecuniaire belangen van Kaap Hoorn en Glamour Events. Of vindt u het normaal dat grote groepen burgers, waaronder kleine kinderen, structurele en ernstige geluidsoverlast moeten ondergaan ten faveure van een particulier verdienmodel?

Graag vernemen wij van u welke échte maatregelen u op korte termijn gaat nemen om een einde te maken aan de geluidsterreur vanuit Kaap Hoorn (en het omliggende gebied).

Hoogachtend,

Bestuur Bewonersvereniging Meer Buren

 

Kopie conform: College van Burgemeester & Wethouders en de Raad van de gemeente Groningen