Uitbreiding Hoornsemeer mag door

Den Haag –¬†Uitbreiding en modernisering van recreatie in de noordoosthoek van het Hoornsemeer in Groningen is een stap dichterbij gekomen.

Een groep protesterende bewoners van de nabijgelegen J.M. den Uylstraat heeft een spoedeisend verzoek aan de Raad van State om de procedure richting werkzaamheden stil te leggen op alle fronten verloren. Voorzieningenrechter J.A. Hagen vindt het algemeen belang van de opwaardering van de noordoosthoek belangrijker dan het belang van een op grote afstand wonende kleine groep buurtbewoners.

De rechter verwacht ook niet dat de protesterende groep bewoners in een bodemprocedure alsnog gelijk krijgt.  De rechter heeft alle argumenten tegen de plannen van tafel geveegd en komt verder tot het oordeel dat zowel de gemeente Groningen als de directie van het Hampshire Hotel op alle aspecten van het plan zorgvuldig heeft gehandeld.

Nu de rechter van de Raad van State heeft gesproken en de bodemprocedure weinig kans van slagen lijkt te hebben, kunnen het Hampshire Hotel en het Meerschap Paterswolde de vergunningen aanvragen. De verwachting is dat de werkzaamheden over een half jaar kunnen beginnen.

Lees hier het volledige artikel

Bron: Dagblad van het Noorden