Opknapbeurt Meerweg ligt op schema

Haren – De Meerweg begint nu langzaam haar nieuwe contouren te krijgen.  Vorige week liet wethouder Remco Kouwenhoven de nieuwe passantenhaven vol water lopen.  Als onderdeel van het project is inmiddels bij Kaap Hoorn een nieuwe boteninlaatplaats met parkeerplaatsen voor auto’s met trailers gemaakt. De boteninlaat bij De Lijte is hiermee komen te vervallen.

Langs de Meerweg zijn bomen gekapt – waardoor het meer beter zichtbaar wordt- en zijn parkeerplaatsen aangelegd. Daardoor hoeft straks niemand meer op de Meerweg zelf te parkeren. Daarmee verdwijnt een grote ergernis.

De rioleringswerkzaamheden in de Meerweg hebben een paar dagen vertraging opgelopen. Daardoor schuift het aanbrengen van het asfalt op het eerste “wegvak” iets naar achteren. De verwachting is nu dat dit 15 november gereed is.

Vanaf 18 november gaat de volgende fase van de Meerweg van start en kan het autoverkeer vanuit Haren tot en met VWDTP/de Paalkoepel rijden. Vanaf Eelde/Paterswolde zijn de haven en het restaurant de Twee Provincien over de nieuwe rotonde bereikbaar.

Ondertussen gaan de werkzaamheden aan de parkeerplaats bij de Lijte door. Ook hier wordt in de periode van 13 -15 november geasfalteerd. Daarna worden de parkeervakken en de camperplaatsen aangelegd.

Om recht te hebben op de Europese subsidie moeten de opknapbeurt voor eind 2014 klaar zijn. De planning is om vóór de zomer 2014 het werk af te hebben.

Bron (ook voor meer informatie in woord en beeld!):

Harener Weekblad

Meerweg Ontwikkeld Meer