Meerschap: Positieve effecten handhaving: einde vrijstaat!

Haren/Groningen –┬áBijna dagelijks wordt rond het Paterswoldsemeer en de Hoornseplas een bekeuring uitgeschreven door buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s). Tussen augustus 2012 en augustus van dit jaar zijn 313 bonnen uitgedeeld aan overtreders. De meeste bekeuringen werden uitgeschreven aan hondenbezitters die hun viervoeter niet aangelijnd hadden en aan automobilisten die hun wagen fout parkeerden.

Voorheen leek het Meerschapsgebied welhaast een vrijstaat waarin bezoekers in de veronderstelling verkeerden dat alles werd gedoogd. Sinds de handhaving door specifieke inzet van boa’s is het tij gekeerd. Onder andere loslopende honden kom je nauwelijks nog tegen.

Sekstoerisme blijft een toenemende zorg. Ondanks genomen ontmoedigende maatregelen. De ordehandhavers zijn zelden in het gebied wanneer de seks-“recreanten” elkaar daar treffen.

Gezien de goede effecten wil het Meerschap doorgaan met het toezicht. Openbare orde en veiligheid is echter niet een taak van het Meerschap maar van de drie deelnemende gemeenten t.w. Groningen, Haren en Tynaarlo.

Bron: Dagblad van het Noorden 2 oktober 2013 (Stad & Haren)

Lees hier het DvhN artikel

Meer info over boa’s in Groningen