Excursie waterdiertjes vangen en bekijken

Beste mensen,

Hierbij nodig ik u uit voor een excursie waterdiertjes vangen en bekijken op zaterdag 10 juni. Deze excursie heb ik als biologielerares met mijn leerlingen Klas 5 vele malen gedaan aan de Hoornse Dijk . Bij veel belangstelling heb ik 14 juni ook beschikbaar.

Het gaat er  hierbij om te zien hoeveel leven er in het water zit en hoe het eruit ziet. Het gaat niet of nauwelijks om de naamgeving van de beestjes, want dat kost veel meer tijd, tenzij er iemand is die ze meteen weet natuurlijk.

We fietsen daarbij langs verschillende plekken (ik denk aan 3 maximaal), waarvan zeker 1 in de oude loop van de Drentse aan aan de Hoornse Dijk in de buurt van de GKV, slechts 1ergens in het Paterswoldse meer, 1 in het kanaaltje dat van het Meerschapsgebouw naar het meer loopt (voor mij een nieuwe plek, dus spannende nieuwsgierigheid).  

We verzamelen om 11 uur (voorkeur) of 14 uur (weersafhankelijk) bij  de houten brug van dat kanaaltje, vlak bij het meer. Meld u aan voor 1 of 2 van beide dagen bij mij via mailadres c.prop@ziggo.nl.. en ook de tijd als daarin een beperking zit (niet op …om..). Dan kan ik 2 groepen vormen indien nodig.

Ik mail u dan voor het definitieve moment.

Neem mee: een wit bakje en als u heeft een (lees)loupe. Zelf neem ik 1 binoculair (een soort loupe voor 2 ogen) mee, en loupe, een paar zoekkaarten en boekjes met vele plaatjes van waterdieren. Wie zelf leuk herkenningsmateriaal heeft: Dat is ook welkom.

Groeten Carla Prop